Puberbegeleiding


Maaike Kuyk Gedragstherapeut voor honden gaat per 01-04-2017 verder als Hond & Mens.

www.hondmens.nl


Update 9 januari 2017:

Op 30 januari start de puberbegeleiding nieuwe stijl!!!

Je puberhond wil op avontuur uit, de wijde wereld in… Het begeleiden van jonge honden kan een grote uitdaging zijn. Hier help ik je graag bij. Samen gaan we op pad, nieuwsgierig naar alles wat er te beleven valt. We begeleiden de puberhond in het opdoen van ervaringen, die hij of zij nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele volwassen hond. Ook besteed ik veel aandacht aan het (verder) ontwikkelen van een goede relatie met de hond.

20160614_113557In kleine groepjes gaan we op pad. In deze rustige context kan er veel geleerd worden. Er is desgewenst voldoende aandacht voor (het begeleiden van) het contact tussen jouw hond en anderen. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

We zoeken met de jonge honden het avontuur op in verschillende soorten omgevingen, zodat er in allerlei situaties geleerd kan worden. Er valt van alles te beleven in het bos, bij de kinderboerderij, op het station, in de uiterwaarden of verderop in de straat!

Ook het bij je laten komen van de hond en het aan de lijn lopen, worden onderdeel van het samen op avontuur gaan. Juist door aan te sluiten bij de interesses van jouw hond, door als mens ook meer bewust te worden van alle informatie die jouw hond uit de wereld in zich op neemt, gaat het bij je laten komen en het aan de lijn lopen veel soepeler. Er worden geen gehoorzaamheidsoefeningen zoals “zit” en “volg” aangeleerd.

Er zijn twee verschillende groepswandelingen voor jonge honden: één in de regio Olst/Wijhe en één in de regio Heerde/Terwolde. Elke groep wandelt één keer in de twee weken. In een groep zitten 3 honden.

  • maandag om 17:00 uur; 45 minuten; € 12,50 per wandeling

Puberbegeleiding is ook mogelijk in privélessen. Een pakket van 4 lessen kost € 150,-.

Het contact met andere honden kan hierbij desgewenst ook aan bod komen. Mijn eigen honden en verschillende andere honden die ik goed ken, kunnen ons helpen bij het zorgen voor leerzame interacties voor de puberhonden.