Groepswandeling


Maaike Kuyk Gedragstherapeut voor honden gaat per 01-04-2017 verder als Hond & Mens.

www.hondmens.nl


De Sociale Wandeling is een unieke groepswandeling waarbij u samen met uw hond, in een kleine groep, op pad gaat. Tijdens de wandeling krijgt u uitleg over de communicatie die honden onderling gebruiken, aan de hand van praktijk-voorbeelden. Er is veel aandacht voor het leren herkennen van deze subtiele hondentaal.

Er kunnen verschillende redenen zijn om u met uw hond mee te doen aan de Sociale Wandeling. Doordat de honden onderling contact met elkaar hebben en hierin begeleid worden, is de Sociale Wandeling heel leerzaam voor honden. Ze leren bijvoorbeeld om zichzelf te beheersen in het contact met andere honden. Dit is belangrijk voor jonge honden die in de pubertijd zitten, maar ook voor volwassen honden die te opdringerig of overenthousiast zijn naar andere honden. Ook zijn er honden die door de wandelingen meer zelfvertrouwen krijgen, en meer vertrouwen in andere honden. De wandeling is dus heel goed voor honden die angstig of onzeker zijn. Verder is de Sociale Wandeling ook heel geschikt om uw hond op een relaxte manier in contact te brengen met nieuwe mensen. Dit is heel nuttig voor honden die angstig of onzeker zijn naar mensen.

De wandelingen zijn niet alleen leerzaam voor de honden, maar zeker ook voor de eigenaren. U leert meer over het gedrag en de lichaamstaal van honden. Hierin blijven wij als mensen altijd bijleren. Het leuke is dan ook, dat u na verloop van tijd steeds meer subtiele signalen van de honden gaat herkennen. Ook leert u als eigenaar steeds beter omgaan met allerlei praktijksituaties, waardoor eventueel probleemgedrag van uw hond omgebogen kan worden in sociaal wenselijk gedrag. Tijdens de Sociale Wandeling is er ook alle gelegenheid tot het stellen van vragen over alle aspecten van het gedrag van honden, en over de dagelijkse praktijk.

Wekelijks op:

– maandag om 10:00 uur (De Zoogenbrink, Boskamp/Olst)

– woensdag om 15:00 uur (Zwolse Bos, Heerde)

– vrijdag om 10:00 uur (De Zoogenbrink, Boskamp/Olst)

sociale wandeling

© Elvira Baron